Környezetvédelmi politika

HK Wentworth Limited felismeri annak a felelősségét, hogy gazdálkodó szervezetként rövid és hosszú távú hatással van nemcsak közvetlen környezetére, hanem az egész planétára is. Ezért a HK Wentworth Limited eltökélt a környezetszennyezés megakadályozásában. Környezetvédelmi Irányítási Rendszert (EMS) alakított ki, mellyel folyamatosan monitorozza és fejleszti a környezetvédelmi hatásfokot.
Annak érdekében, hogy e célokat teljesítse:
 • Teljesen megfelel a vonatkozó környezetvédelmi jogszabályoknak és célja, hogy kövesse a legjobb iparági példákat, irányvonalakat.
 • Ösztönzi a munkavállalóit, hogy vegyenek részt és kötelezzék el magukat a gyártási folyamatok környezettudatos kialakításában, alkalmazásában.
 • Csökkenti a környezetre gyakorolt hatást csökentett hulladék termeléssel és újrahasznosítással.
 • Ellenőrzi, hogy az összes felhasznált anyag környezetvédelmileg felelős módon van-e rakodva, felhasználva, tárolva és ártalmatlanítva.
 • A Környezetvédelmi Irányítási Rendszer teljesen dokumentált és kivizsgált, ezáltal biztosítva a hatékony környezetvédelmi védekezést és a folyamatok állandó javítását.
 • Vizsgálja, hogy lehet minimalizálni az energiafogyasztást.
 • Előzetesen megvizsgálj az épülő gyáregységek, gépek, környezetre gyakorolt leendő hatását.
 • Környezetvédelmi kérdésekben együttműködik a lakosokkal, vásárlókkal és minden érdekelt féllel.

A környezetvédelem

Környezetvédelmi problémákkal mindenki találkozik:

A klímaváltozás a legnagyobb környezetvédelmi kihívás. A globális felmelegedés rengeteg következménnyel bír, mint például a vízszint emelkedése, vagy az extrém, pusztító időjárás. Ezek a hatások mindenkit érintenek, de legfőképpen azokat az embereknek, akik a gócpontokban élnek.
A klímaváltozás jelentős kihívás a világ nemzetei számára. Óriási lehetőségek vannak Földünk megóvására, amennyiben hajlandóak vagyunk megtenni a szükséges lépéseket.

Üvegházhatás:

Üvegházhatás: A nap energiájának egy része az atmoszférában ragad, ahogy a földfelszínről visszaverődik a világűr felé. Ez a természetes folyamat az úgynevezett üvegházhatás. A légkör úgy viselkedik, mint az üvegfal az üvegházban, azaz a fénysugarakat beengedi, de hőjét benn tartja.
Az "üvegházhatású gázok" melyek ezt előidézik elsősorban a vízgőz és a szén-dioxid. Ahogy az emberek több szén-dioxidot és más üvegházhatású gázokat bocsátanak ki, az üvegházhatás erősebbé válik. Ennek hatására a Föld klímája természetellenesen változik.
Az éghajlatváltozás az egyik legsúlyosabb környezeti fenyegetés a világon. Ennek hatása az egész világon érezhető lesz: a tengerszint emelkedése szigetországok létezését fenyegeti, s taszítja emberek millióit létbizonytalanságba. A hőmérséklet-emelkedés, az aszály és árvíz befolyásolja az emberek egészségét és életmódját, és visszafordíthatatlan veszteséget okoz az állat- és növényvilágban.

Főbb hatásai

Szükséges hogy csökkentsük az üvegházhatású gázok kibocsátását, különben megtapasztaljuk az éghajlatváltozás súlyos környezeti, gazdasági és társadalmi hatásait:
 • A tengerszint emelkedése
 • Árvíz a szegényebb országokban
 • Élelmiszerhiány és betegségek
 • Súlyos vízhiány
 • Trópusi erdők elvesztése

A hulladékok újrahasznosítása:

Meghatározások: "hulladék: minden olyan anyag vagy tárgy, amelytől birtokosa megválni szándékozik, vagy megválni köteles."
"újrahasznosítás: az ember által készített, tartós, nem természetes, főleg hulladékká váló anyagokat újra nyersanyaggá átalakítani."
A klímaváltozáshoz hozzájárul, hogy évente mintegy 100 millió tonna hulladékot "termelünk", a háztartások, a kereskedelem és az ipar együttesen. Sajnos ennek nagy része hulladéklerakókban végzi, ahol metán keletkezik, amely erősen üvegházhatású gáz.
A hulladékkezeléssel kapcsolatos intézkedések alapvető fontosságúak, hiszen a természeti erőforrásokat nem fenntartható mértékkel merítjük ki, ezzel feleslegesen hozzájárulunk az éghajlatváltozáshoz.
Műanyag, üveg, ón, alumínium, papír, karton, mind könnyen újrahasznosítható, mindössze egy kis előrelátás, környezettudatos gondolkodásmód és odafigyelés szükséges.

Hogyan hasznosítsuk újra az AF termékeket

Papír AF törlőkendők A normál papír újrahasznosítási folyamata szerint - a tisztítószereink víz alapúak, ezért az újrahasznosítási folyamatban az esetleges maradékok szintén vízben oldódnak.
Műanyag AF palackok, pumpás spray-ek, lapos boríték csomagolás, fedők Mielőtt újrahasznosítanánk, távolítsuk el a kupakokat, a tartályt alaposan öblítsük ki. Ezek a tartályok újrahasznosíthatók, a legtöbb önkormányzat begyűjti a nagy sűrűségű polietilén (HDPE) anyagokat, illetve számos gyűjtőpont üzemel szerte az Egyesült Királyságban is. Kérem egyeztessen a helyi önkormányzattal/helyi hulladékkezelővel.
Aeroszol - alumínium palack   Minden alumínium, ón- és acéllemezt újra fel lehet használni. A helyi hatóságok 75%-a elfogadja az aeroszolokat újrahsznosítás céljából.
Ne feledje: a flakonokat felnyitni, ütögetni, felszúrni nem szabad, csak dobja az üres flakont a gyűjtősziget kijelölt részébe. Segít, ha a műanyag részeket eltávolítja (kupak, fedő ,stb.)
Az AF a termékeit speciális tisztítási igényekre tervezte, a végső ártalmatlanítást mindig szem előtt tartva. A kutatás-fejlesztési részleg, azaz az AF célja, hogy magas minőségű termékeket fejlesszenek ki, amelyek kiváló tisztítási teljesítménnyel elősegítik megnövelni a berendezések élettartamát, emellett megóvják munkakörnyezetünket a baktériumoktól és kosztól.
A működés biztonsága is kiemelkedő, nem éghető anyagokat használnak az egész tartományban, ahol lehetséges - összhangban AF környezetvédelmi politikájával. Ezen kívül, amikor van rá lehetőség, a csomagolást is újrahasznosítható és környezetbarát anyagból készítjük.
AF International tagja a Green Dot-nak (Zöld Pont), és szerződéses megállapodásban áll a PRO-Europe-al, amely a legnagyobb regisztrált csomagolási hulladékkezeléssel kapcsolatos szabályozási rendszert felügyeli az Egyesült Királyságban és főszervezetként a PRO-Europe felelős minden európai Zöld Pont® rendszerért.
További információért töltse le a "Work Green" brosúrát a web-oldalról.
Environmental policy