10 hasznos dolog, amit esetleg nem tudott az irodai veszélyforrásokról

  1. A mai irodai környezet jobban ki van téve a baktériumok, vírusok, piszok és rovarok kockázatának, mint valaha.
  2. Átlagban, napi 8 órát vagyunk a munkahelyünkön, ami fele az ébren töltött óráink számának.
  3. Míg egy átlagos WC csésze 49 bacilust, mikrobát rejteget, addig egy átlagos íróasztal akár 10 millió kellemetlen betolakodónak adhat otthont.
  4. A telefonokon található a legtöbb, akár 3800 db négyzetcentiméterenként.
  5. A billentyűzetek akár 3500, míg az egerek több, mint 1500 illetéktelen lakó otthona lehet.
  6. Speciális antibakteriális kendő használatával, a baktériumok száma 99%-kal lecsökken.
  7. Az Egyesült Királyságban tavaly 192 millió munkanapot töltöttek betegszabadságon. Ez 11,2 milliárd font bevételkiesést okozott a gazdaságnak. A megfázások és influenzás megbetegedések számának már egy mérsékelt csökkenése is jelentős megtakarítást eredményez mind a munkaadóknak, mind a gazdaság egészének.
  8. A munkakörnyezet tisztán tartásával segít megszüntetni a veszélyforrásokat, és hozzájárul a betegszabadságok számának lecsökkentéséhez.
  9. A mindennapos tisztítás a megfelelő antisztatikus termékkel segít csökkenteni a por és kosz lerakódását, illetve kíméli a szemeket a megerőltetéstől.
  10. A "hot desking" vagy más néven mobil centerek esetén a headsetek műszakváltáskor nem cserélődnek. Tökéletes megoldás a Headset-Clene termék, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, elpusztítja a baktériumokat az apró, műanyag felületeken is, mint például a mikrofonon.